Lenen kost geld

Nieuws

LET OP! Fraudeurs actief

let-op-fraudeurs-actief

 

Sinds enkele weken zijn er intensief fraudeurs actief op oa. Handelsprijzen.nl. Er worden misleidende advertenties geplaatst, compleet met foto’s ed. Je kunt deze frauduleuze advertenties herkennen aan de volgende kenmerken:

·      Particuliere verkoop
·      Voertuigen worden sterk onder de marktprijs aangeboden
·      Vooraf wordt om een aanbetaling gevraagd
·      Gebrekkig Nederlands
·      Er wordt bijna altijd gesproken over een verhuizing naar de UK

Handelsprijzen.nl is niet verantwoordelijk voor deze advertenties, echter doen wij er alles aan om dit tegen te gaan. Mocht u toch in willen gaan op een advertentie, adviseren wij vooral nooit een aanbetaling te doen alvorens de aankoop.

Ontwikkelingen in de Nederlandse autobranche

Het is een bekend feit dat positieve ontwikkelingen in de automotive branche gezien worden als een belangrijke indicator voor het economisch welbevinden van een land. Gaat het economisch voor de wind dan is dat ook terug te vinden in de verkoopcijfers van nieuwe auto's. Is dit ook nu het geval, nu volgens de regering de economie in Nederland weer aantrekt? Prinsjesdag 2016 stond in het teken van economische groei, vooruitgang en Nederland dat sterker uit de crisis is gekomen. De cijfers zijn echter nog niet zo eenduidig. We zien zowel positieve als negatieve trends in de Nederlandse automarkt. Trends die ook de waarde van je auto kunnen beïnvloeden. 

Het eerste kwartaal van 2016 liet een daling in de autoverkopen zien, afgaand op cijfers van Bovag. Aan het begin van het jaar voorspelde het Leidse kennisbureau voor de autobranche, Aumacon, 290.000 verkochte modellen voor het hele jaar. Een matige uitkomst vergeleken met vorig jaar. Aumacon kwam ook met een aantal mogelijke verklaringen voor deze voorspelling. Allereerst is er een trend te zien wat betreft woon-werkverkeer. Meer mensen vertrekken naar de Randstad, waar men minder kilometers maakt, de auto's zijn daardoor minder snel aan vervanging toe. Daar komt nog bij dat moderne auto's minder onderhoudsgevoelig zijn en een langere levensverwachting hebben. Dan is er nog het fenomeen Carsharing, waardoor steeds minder mensen (zeker in de Randstad) het nodig vinden om een auto in bezit te hebben.
 
Toch zijn er een aantal opmerkelijke verschillen te zien. In totaal zijn er tot en met augustus van dit jaar bijna 14.000 auto's minder verkocht dan in dezelfde periode in 2015. Uitsluitend de maanden april, mei en vooral juni lieten hogere verkoopcijfers zien dan in de maanden van het voorgaande jaar, met respectievelijk 800, 1400 en 2500 auto's meer. Dat de verkoopcijfers van nieuwe auto's in het eerste kwartaal tegen zouden vallen was al voorspeld, vanwege de nieuwe bijtellingsregels voor leaseauto’s. De bijtelling voor privégebruik van zakelijke auto's ging immers omhoog van 14% naar 21% en ook hybride auto’s kregen te maken met een flinke stijging van 7% naar 15%. Om nog onder de oude regeling te vallen hebben veel leaserijders hun auto in 2015 geregistreerd. Opvallend is ook dat deze trend alleen voor dieselauto’s, hybride- en elektrische auto’s geldt. Als we kijken naar de verkoop van benzineauto's, dan komt het eerste kwartaal van 2016 met 78.000 verkochte wagens goed overeen met het eerste kwartaal van 2015. 
 
Wat betreft de markt voor elektrische en hybride auto's, zijn er twee trends die we kunnen benadrukken. In 2015 is deze markt bijna verdubbeld ten opzichte van 2014, echter begint deze stijging nu te stabiliseren. Een tweede positieve trend is het feit dat er steeds meer laadpunten bijkomen. Vergeleken met eind 2015 zijn er in augustus 2016 meer dan 6000 extra laadpunten bijgekomen. Het het grootste deel is helaas (nog) niet 24/7 toegankelijk. Ook de geringe toename in snellaadpunten, nog geen 100 stuks, zou zorgen mogen baren, wil de regering haar doelstelling om in 2025 maar liefst 1 miljoen elektrische en hybride auto's op de weg te hebben, kunnen halen.
 
Tegelijkertijd is het opmerkelijk dat juist de markt voor tweedehands auto's in het eerste kwartaal van 2016 de grootste was sinds 2008. We kunnen weer voorzichtig juichen en vooruitkijken. De consument is nog afwachtend, maar na een Misschien is de consument nog wat afwachtend en wil deze het economisch herstel echt zelf voelen voordat men overgaat tot grote investeringen.
 

Apple en auto's

apple-en-autos

De eerste elektrische auto van Apple moet in 2019 gebruiksklaar zijn. Dat meldden bronnen rond de techreus maandag aan zakenkrant Wall Street Journal (WSJ). Het bedrijf zou de inspanningen om de auto de weg op te krijgen versnellen en zou 2019 als streefdatum hebben gesteld.

Apple doet al meer dan een jaar onderzoek naar de Apple-auto. Het project heeft de codenaam Titan, zo meldde WSJ en naar verluidt wordt het 600-koppige team dat werkt aan de auto, verdrievoudigd.

 

meer info: Autoweek

Dieselgate: fabrikanten zullen door de mand vallen

dieselgate-fabrikanten-zullen-door-de-mand-vallen

Bij het merendeel van de automerken in Europa is de uitstoot van schadelijke stoffen door diesels in de praktijk veel hoger dan verwacht mag worden op basis van de specificaties.

Dat zegt Richard Smokers, beleidsadviseur bij onderzoeksinstituut TNO, dinsdag naar aanleiding van het dieselschandaal bij Volkswagen in de Verenigde Staten. "Ook in Europa zien wij dat de praktijkemissies van stikstofdioxide door dieselvoertuigen veel hoger zijn dan in de typekeuringstest. Dat is al langere tijd bekend'', zegt Smokers. Om welke merken het gaat wil hij niet kwijt. De adviseur op het gebied van duurzame mobiliteit acht het "zeer goed mogelijk'' dat nog meer autofabrikanten in de VS door de mand gaan vallen vanwege hoge praktijkemissies.

Meer info: Autoweek.nl

nieuw! Alfa giulia

nieuw-alfa-giulia

Terug naar de wortels, dat was de opdracht die Alfa Romeo aan speciaal geselecteerde ingenieurs meegaf. Dat betekende: de focus op ultiem rijplezier. Daarom heeft de Giulia achter- of vierwielaandrijving. Z'n voorgangers, de 155, 156 en 159, hadden voor- of vierwielaandrijving. Ook de gewichtsverdeling is op rijplezier gefocust, deze heeft namelijk de ideale waarde: 50:50.

Cabrioliefhebbers opgelet

cabrioliefhebbers-opgelet

 

Terwijl heel Nederland spontaan vrolijk wordt van de extra vitamine C in de lucht, zitten de cabrioliefhebbers op het puntje van hun stoel te wachten tot het weekend. Eindelijk kunnen de glimmende cabrio’s weer eens uit de schuur. Dat werd tijd ook! Eindelijk weer genieten van de lentezon met de mooiste hobby die wij delen: auto’s!

 

Net als de cabriorijders zijn ook de bezoekers van Handelsprijzen.nl goed te spreken. Er werd deze week al 120% vaker gezocht op cabrio’s dan een week geleden. In combinatie met het aantrekken van de occasionmarkt is dit de uitgelezen kans om uw cabrio te kopen of te verkopen.

 

Zoekt u een cabriolet of een nieuwe eigenaar voor uw cabrio? Plaats de auto dan geheel gratis op Handelsprijzen.nl en bereik duizenden potentiële cabriorijders via ons merkportal www.cabriolet-kopen.nl. Het platform voor de cabrioletliefhebber van Nederland met meer dan 5000 cabrio’s in de aanbieding.

 

Zonnebrillen uit de kast en genieten maar...

 

Het team Handelsprijzen.nl

 

Schultz wikt over uitleg maximumsnelheid

schultz-wikt-over-uitleg-maximumsnelheid

Minister Melanie Schultz (Infrastructuur) gaat de komende tijd 'zo veel mogelijk nadenken' over een betere manier om over de maximumsnelheid op de snelwegen te communiceren. Ze benadrukte woensdag tijdens een debat in de Tweede Kamer dat automobilisten 130 kilometer per uur mogen, tenzij een andere snelheid wordt aangegeven.

Lees meer op autoweek.nl

Citroën C-modellen moeten begeerte opwekken

citroen-c-modellen-moeten-begeerte-opwekken

Het Citroën-gamma lijkt zo overzichtelijk: de C-modellen met value-for-money en de DS-modellen moeten de premiumkopers bedienen. Topman Frederic Banzet ziet dat echter anders, blijkt uit een interview met Automotive News.

Lees het volledige artikel op autoweek.nl

Honda presenteert opgefriste Civic Coupé

honda-presenteert-opgefriste-civic-coupe

De SEMA Show in Las Vegas is afgeladen met zwaar bespoilerde auto's, maar Honda grijpt de aanvang van de tuningbeurs aan om er zijn opgefriste Civic Coupé aan de wereld voor te stellen.

Lees het artikel op Autoweek.nl

ANWB wil dat provincies opcenten teruggeven

anwb-wil-dat-provincies-opcenten-teruggeven

De ANWB vraagt de provincies de extra opcenten die zij vanaf 2014 incasseren aan de automobilisten terug te geven. Volgend jaar moeten meer autobezitters motorrijtuigenbelasting betalen, zo heeft het Rijk besloten. De provincies krijgen daardoor volgens de organisatie een meevaller van circa 105 miljoen euro in de schoot geworpen. De provinciale opcenten zijn namelijk gekoppeld aan deze belasting.

Lees meer op autoweek.nl